Multiclean is onmisbaar in gezonde keuken

Danny Geeraerts en Ivan Versweyveld Restaurant De Korenaar

“Bij gezellig tafelen hoort netheid en hygiëne. Dit laatste is een heel belangrijk aspect in ons beroepsleven, prioriteit nummer één, zou ik bijna zeggen. Daar mag je zeker geen fouten in maken”, weet chefkok Ivan Versweyveld te vertellen.

Danny Geeraerts en Ivan Versweyveld zijn echte horecamensen. In het hartje van de Antwerpse Kempen, aan de Hezewijk in Olen, ontvangen zij elke dag van de week tal van fijnproevers die de weg naar hun taverne-restaurant De Korenaar kennen. De Korenaar is een gerestaureerde hoeve die niet alleen veel gezelligheid uitstraalt maar die vooral ook een zeer goede keuken aanbiedt. Hier wordt met respect gekookt. Daarom komen al die fijnproevers dikwijls terug. We gingen even pottenkijken…

“Bij gezellig tafelen hoort netheid en hygiëne. Dit laatste is een heel belangrijk aspect in ons beroepsleven, prioriteit nummer één, zou ik bijna zeggen. Daar mag je zeker geen fouten in maken”, weet chefkok Ivan Versweyveld te vertellen.“Zowel het restaurant zelf als de keuken moeten dagelijks flink onder handen worden genomen. Dat zijn we aan onszelf verplicht. Ook omdat we weten dat de gasten hier oog voor hebben.”

100% efficiënt én veilig

Een keuken schoonmaken en –houden is geen kleine klus. Iedereen weet immers dat koken een intensieve bezigheid is die altijd de nodige verontreiniging met zich meebrengt. Bijvoorbeeld: vet en etensresten op fornuis, steamer, grill, koeltoog, werkbladen, keukenkasten… Chefkok Ivan: “In het verleden reinigden we die met water en traditionele reinigingsproducten. Nu lossen we dit zeer eenvoudig en snel op: met Multi Clean.” Multi Clean is geschikt én veilig voor quasi alle keukenapparatuur en materialen.

Voor keuken én zaal

Ook in de zaal van het restaurant wordt Multi Clean dikwijls én met succes gebruikt. Ivan: “Voorbeelden die spontaan in mij opkomen, zijn het verwijderen van vingerafdrukken op de glazen vensters en deuren en nicotineresten op de verlichting, het proper maken van asbakken, het wegwerken van schoensmeersporen op de stoffen zetelbekleding, het onderhoud van spiegels en faïencetegels in de toiletten... Er zijn maar weinig vlekken of oppervlakken die niét met Multi Clean kunnen worden aangepakt.”

Tijd- en kostenbesparend

Het grote voordeel van Multi Clean? Het is niet alleen een zeer goede reiniger en ontvetter, maar ook snel en gemakkelijk in gebruik. En dat telt mee in het drukke takenpakket van horeca-medewerkers. Ivan: “Een laagje Multi Clean schuim spuiten, even laten inwerken, wegpoetsen en de klus is geklaard.” Waarbij Ivan meteen een demonstratie weggeeft. Hij besluit, mét de kwinkslag: “Multi Clean is onze vaste medewerker voor snel en efficiënt reinigen. Altijd binnen handbereik en altijd paraat. Zo’n personeelslid wil iedereen toch?” Inderdaad. Zo’n hulpje komt als geroepen in iedere keuken. Ook thuis! Want wat in de professionele keuken werkt, werkt zeker ook op kleinere schaal. Goed om weten!

Dat is vakwerk, voor én na!